Boeing’in yeni nesil geniş gövdeli uçağı 777-9’un beşinci prototipi, 5 Ağustos’ta Washington’daki Paine Field’dan havalanarak başarılı bir test uçuşu gerçekleştirdi.
Yaklaşık beş yıl aradan sonra ilk kez yeni bir 777-9 uçağı inşa eden ve uçuşa hazırlayan ekip, 2 saat 27 dakikalık uçuş boyunca uçağın performansını ve yol tutuşunu doğruladı.
Uçuşu, 777X baş pilotu Kaptan Ted Grady ve proje pilotu Kaptan Mark Brown yönetirken, sistem operatörleri ve uçuş analistleri de test sürecine katıldı. Uçak 39.000 feet yüksekliğe ve Mach .84 hıza ulaşarak test profiline uygun bir rota izledi. Grady, uçağın beklentileri karşıladığını ve ekibin özverili çalışmasının bu başarıda önemli rol oynadığını vurguladı.
Üretim konfigürasyonundaki uçak, elektromanyetik girişim ve yıldırım dayanıklılığı gibi kritik testlerden geçmeye devam edecek. Boeing, 2026 yılında ilk 777-9 teslimatını yapmayı planlıyor. Şimdiye kadar 777X ailesinden 550’den fazla sipariş alındı.