Fas turizminde önemli bir adım daha atıldı. Fas Ulusal Turizm Ofisi ile easyJet, şirketin Afrika’daki ilk operasyon üssünü Marrakech Menara Havalimanı’nda hizmete açtı.
Açılış, ONMT Genel Müdürü Achraf Fayda ve easyJet CEO’su Kenton Jarvis’in katılımıyla gerçekleştirildi. Yeni üs kapsamında üç uçağın Marakeş’te konuşlandırılmasıyla birlikte Fas ile Avrupa arasındaki hava bağlantısının önemli ölçüde artırılması hedefleniyor.
Projenin en dikkat çekici unsurlarından biri ise kapasite artışı. easyJet’in Marakeş üssü, ilk yılında yaklaşık 4 milyon koltuk arzı sunarak ülkenin turizm trafiğine güçlü bir katkı sağlamayı planlıyor.
Şirket ayrıca altı yeni hat açarak Fas genelindeki uçuş ağını toplam 58 hatta çıkaracak. Bu genişleme, sadece ulaşımı değil, ekonomik hareketliliği de tetikleyecek. Yeni üs sayesinde yaklaşık 100 doğrudan istihdam yaratılırken, turizm, konaklama ve hizmet sektörlerinde dolaylı olarak binlerce yeni iş imkânının oluşması bekleniyor.
Atılan bu adım, Fas’ın Avrupa pazarındaki cazibesini artırırken, özellikle Marrakech’in uluslararası turizmdeki konumunu daha da güçlendirecek.









