İPegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nane, yurt içi uçuşlarda ücretsiz su dağıtımının şirkete yıllık yaklaşık 2 milyon Euro ek maliyet yarattığını söyledi.
Nane, uygulamanın low cost iş modelinin dışında olduğunu ancak bakanlığın talebi doğrultusunda hayata geçirildiğini vurguladı.
Boarding Info YouTube kanalına konuşan Nane, low cost havayollarında koltuk dışındaki hizmetlerin normalde ücretli olduğunu hatırlatarak, “Bu bir çağrıydı, bize de uymak düşer. Kabul etsek de etmesek de uygulamak zorundaydık” dedi.
Uygulamanın gerçekten hayata geçirildiğini belirten Nane, yolcunun istediği kadar suyun ücretsiz verildiğini ifade ederek, “Türkiye bu konuda bir farklılık yaptı. Biz de yurt içi uçuşlarımızda uyguluyoruz. Bunun yıllık maliyeti yaklaşık 2 milyon Euro” diye konuştu.








