Birleşik Arap Emirlikleri’nin turizm başkenti Dubai hakkında son günlerde sosyal medyada yayılan “çöküş” iddiaları gündemi meşgul ederken, şehrin simgesi Burj Al Arab’dan gelen haber dikkat çekti.
Sosyal medyada dolaşan “Dubai’de 450 otel kapandı” iddiaları da gündemi meşgul ediyor.
Dünyanın en ikonik lüks otellerinden biri olarak kabul edilen yapı, kapsamlı bir yenileme projesi kapsamında 18 ay süreyle kapılarını kapatıyor. 25 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren otelde gerçekleştirilecek çalışmaların, iç mekanların modernizasyonuna odaklanacağı belirtiliyor.
Yetkililer, kapanışın planlı bir restorasyon sürecinin parçası olduğunu vurgularken, projede otelin karakteristik mimarisinin korunacağı ifade edildi.
Öte yandan, bölgedeki jeopolitik gerilimler ve turizm talebindeki dalgalanmaların Dubai turizmi üzerinde baskı oluşturduğu da uluslararası basına yansıdı. Ancak bu gelişmelerin, Burj Al Arab’ın kapanma kararıyla doğrudan bağlantılı olmadığı açıklandı.
Sosyal medyada dolaşan “Dubai’de 450 otel kapandı” ve “nakit akışı durdu” iddialarına ilişkin ise resmi veya güvenilir bir doğrulama bulunmuyor.








