Trabzon’a deniz üzerine yeni bir havalimanı inşa edilecek. Mevcut havalimanının kapasite yetersizliği nedeniyle planlanan proje, Karadeniz kıyısında yapılacak üçüncü deniz üzeri havalimanı olma özelliğini taşıyacak.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon’da düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, kentin mevcut havalimanının kapasite yetersizliği çektiğini belirterek “Deniz üzerine üçüncü havalimanını inşa edeceğiz” müjdesini verdi.
Projeye ilişkin çalışmalar tamamlanırken, ihalenin bu yıl içinde yapılması ve inşaatın önümüzdeki yıl başlaması öngörülüyor. Havalimanında terminal binaları, teknik üniteler ve hava trafik kontrol kulesi gibi destek yapılar da yer alacak.
Yaklaşık 110 bin metrekare terminal alanına sahip olacak yeni tesisin yıllık 10 milyon yolcu kapasitesiyle hizmet vermesi planlanıyor. Proje tamamlandığında, bölgenin ulaşım altyapısını güçlendirerek hem turizm hem de ticaret açısından önemli bir katkı sağlaması bekleniyor.