Somali Ulaştırma ve Sivil Havacılık Bakanı Mohamed Farah, ulusal havayolu Somali Havayolları’nın yeniden faaliyete geçmesi amacıyla iki adet Airbus A320 tipi yolcu uçağının satın alındığını açıkladı.
Federal Hükümet’in havacılık sektörünü yeniden canlandırmaya yönelik attığı bu adım, Somali Havayolları’nın uzun bir aradan sonra tekrar gökyüzüyle buluşması yolunda kritik bir eşik olarak değerlendiriliyor.
Uçakların yıl sonuna kadar teslim edilmesi ve ilk iç hat seferlerinin 2026 başında başlaması hedefleniyor.
Somali Havayolları, 1964 yılında kurulmuş ancak yıllar süren iç savaş ve altyapı eksiklikleri nedeniyle faaliyetlerine ara vermek zorunda kalmıştı.
Yeni uçaklarla birlikte şirketin, önce iç hatlara, ardından da bölgesel destinasyonlara açılması planlanıyor.